Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
30-11-2020
Kawasaki; een blik in de toekomstDe laatste jaren zijn vrijwel alle Kawasaki modellen vernieuwd, voor 2021 is nu de gehele line-up Euro 5 gemaakt. Met de recente onthulling van de nieuwe Versys 1000S, de nieuwe ZX-10R, ZX-10RR én de spectaculaire Supernaked Z H2 SE staat er een fantastische en moderne line-up! Daar blijft het niet bij. Het ambitieuze Kawasaki licht nu een tipje van de sluier op met betrekking tot de technologieën van de toekomst.

Het ambitieuze Kawasaki ontwikkelt momenteel een aantal opwindende nieuwe concepten: "Op de EICMA toonden we in 2019 al een elektrische tweewieler. Nu onderzoeken we de mogelijkheden van hybride technologie” voor motoren verteld Mr. Inoue, General Manager van Kawasaki’s Marketing & Sales-afdeling in het Japanse Akashi.

Kawasaki heeft veel expertise op het gebied van Gigacel nikkel-metaalhydride-batterijen. Deze worden al succesvol toegepast voor trams en andere voertuigen in het openbaar vervoer. Alhoewel er nog volop wordt gediscussieerd over de beste energiebron voor een hybridevoertuig kan je stellen dat de aanwezige kennis m.b.t. alternatieve aandrijvingen binnen het Kawasaki concern groot is.

Voor het nieuwe hybride tweewielconcept combineert de fabriek in Akashi schone verbrandingsmotoren-technologie met het potentieel van een emissievrije elektrische aandrijving. Het concept is bedoeld voor forenzen, die korte tot middellange afstanden afleggen. Men kan op benzine rijden maar ook volledig elektrisch bijvoorbeeld binnen de stad. De aandrijvingen kunnen ook worden gecombineerd voor ultieme power en rijsensatie. Hiermee biedt Kawasaki een antwoord op hedendaagse uitdagingen, zoals de beperkte actieradius van elektrische voertuigen en de trend, dat veel binnensteden tot zero-emissie-gebieden worden uitgeroepen. De nieuwe hybride tweewieler zit nog in de ontwikkelingsfase maar toont aan hoe veelzijdig de research van Kawasaki op dit gebied al is.Kawasaki kondigde ook ontwikkelingen aan op het gebied van Kunstmatige Intelligentie en optimale interactie tussen rijder en machine. De Kawasaki Rideology-filosofie wordt hierbij naar het hoogste niveau getild. Een proefversie van dit concept wordt in Japan al door een groep Kawasaki-fans getest. Het concept bevat onder andere een stem-geactiveerde helm-interface waarmee de rijder diverse zaken kan controleren. Bijvoorbeeld de resterende inhoud van de brandstoftank, het weer op de bestemming of de voorspelde verkeersdrukte op de geplande route. De focus van Kawasaki ligt volledig op het creëren van "Good Times" voor Kawasaki fans!    

Zie hier de verschillende video’s van Kawasaki

Masanori Inoue, General Manager Marketing & Sales Division, Kawasaki Heavy Industries
https://www.youtube.com/watch?v=beroXn5qmmA
Kawasaki Rideology meets Hybrid Power
https://www.youtube.com/watch?v=BBf3eHhfW3k&t=12s
Kawasaki Rideology meets Artificial Intelligence
https://www.youtube.com/watch?v=ZcgI4KsbsKk
Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl
 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: YAMAHA in 1957 - In 1957 maakt Yamaha haar eerste 250cc, tweetakt twin, de YD1. Even terugkomend op de Duitse tour die de Japanners deden in 1953 is dit wat er gebeurde. Hier een foto in een tijdschrift uit 1958 van een Yamaha YD-1. Het is een 250 cc motor en volgens de beschrijving werd deze gekopieerd van de DKW 350 cc en geproduceerd onder licentie. Yamaha produceerde hun eerste motorfiets, de YA-1 als een kloon van de DKW RT 125. Yamaha geeft als verklaring dat het nodig was om Japen na de oorlog snel te laten herstellen en iedere fabrikant bij de Duitsers afkeek.
© 2000 - 2024 Motoroccasion