Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
30-04-2021
Op reis met de motor. Hoe neem jij je spullen mee zonder zadeltas of topkoffer?
Je ervaart het ultieme gevoel van vrijheid wanneer je er met de motor op uittrekt. Motorrijden heeft namelijk een aantal voordelen. Kom je in de file terecht dan ben je wendbaar genoeg om sneller door de drukte heen te kunnen gaan.
Met de motor kan je op de mooiste plaatsen komen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer mensen het geweldig vinden om er een paar dagen tussenuit te gaan. Waar je rekening mee moet houden bij het reizen op de motor is wat je meeneemt.

Je hebt er tenslotte veel minder opbergruimte dan in een auto. Aan de ene kant komt dat goed uit, je sleept hierdoor geen overtollige spullen mee. Maar hoe vervoer je op de motor de spullen die je echt niet kunt missen tijdens een weekendje weg?

Genoeg ruimte
Ook al reis je met minimale bagage op de motor, er zijn een aantal dingen die je gewoon bij je moet hebben. Zeker wanneer je er voor meerdere dagen tussenuit gaat. Je wilt jezelf op kunnen frissen en schoon ondergoed is ook onmisbaar.
Op de motor kan je alles wat je nodig hebt makkelijk meenemen in een rugtas. Tijdens het motorrijden zit deze tas je niet in de weg omdat je deze op je rug draagt. Omdat rugtassen in diverse formaten leverbaar zijn, kan je deze net zo groot kiezen als je nodig hebt.
Let er bij de aankoop van een rugtas goed op dat je een exemplaar kiest wat stevige draagbanden heeft. Verder is het prettig om een tas te kiezen die spatwaterdicht is. Mocht het gaan regenen dan worden je spullen in ieder geval niet nat.

Makkelijk mee te nemen
Wanneer je spullen op de motor wilt vervoeren is het prettig als deze makkelijk mee te nemen zijn. Rij je zelf en neem je gezellig iemand mee, dan zal die persoon ook graag bagage mee willen nemen. Wanneer je niet de beschikking hebt over een rugtas zijn er nog meer opties. Hebben de kinderen toevallig ook vakantie en gaan ze uit logeren, dan houdt dit in dat de schooltassen aan de kapstok hangen. Komt dat even goed uit, die zijn ook prima te gebruiken wanneer je er met de motor op uittrekt.
Veel schooltassen zijn ook eenvoudig op je rug te dragen. Omdat je hier ook flink wat spullen in kwijt kunt en deze tassen gemaakt zijn om flink wat gewicht aan te kunnen zijn ze prima geschikt voor een ritje op de motor!


Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat je graag een echte blikvanger meeneemt als je een weekendje weg gaat op de motor. De kans is groot dat je keuze dan valt op een Tommy Hilfiger tas. Deze tassen zijn niet alleen van goede kwaliteit, ze stralen ook nog eens luxe uit! Vanaf nu kan je met de juiste tas zonder problemen langere tijd weggaan op de motor. Omdat je al jouw spullen makkelijk mee kunt nemen ervaar je nog meer dat heerlijke gevoel van vrijheid.
 

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Enduro" betekent: Vorm van wedstrijdsport voor motorfietsen waarbij een parcours moet worden afgelegd, dat zowel door het terrein als over de openbare weg loopt. Het woord enduro is afgeleid van to endure, wat doorstaan of uithouden betekent. Niet alleen de berijder, maar ook de motorfiets wordt hierbij zwaar op de proef gesteld, vandaar dat vroeger werd gesproken van een *betrouwbaarheidsrit. Het is een veelzijdige vorm van motorsport, omdat niet alleen bepaalde trajecten in het parcours binnen een zekere tijd moeten worden afgelegd, maar ook omdat reparaties door de berijder zelf moeten worden verricht. De naam enduro wordt ook gebruikt om motorfietsen aan te duiden die voor deze tak van sport worden gebruikt. Enduromotorfietsen zijn onder meer voorzien van grove noppenbanden en van een uitlaatsysteem dat omhooggebogen is om het doorwaden van slootjes en modderpoelen mogelijk te maken. Voor de echte off road-liefhebber is de enduro een betere keuze dan de als zodanig aangeprezen off road-motorfiets.
© 2000 - 2022 Motoroccasion