Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
15-07-2019
Panigale V4 25°Anniversario 916: het eerbetoon van Ducati aan de motorfiets die de Superbike geschiedenis heeft veranderdIn 2019 is een kwart eeuw verstreken sinds de Ducati 916 werd geïntroduceerd, waardoor de wereld van de Superbike voorgoed is veranderd. Geboren uit de schetsen van Massimo Tamburini, heeft deze motor een revolutie teweeggebracht in de wereld van het ontwerpen van motorfietsen en heeft de fans overal ter wereld verliefd gemaakt op de Ducati. Ongelooflijk innovatief in zijn stijl, elegantie, lichtgewicht en compactheid, wordt hij door velen beschouwd als de meest sexy en iconische motorfiets ooit gebouwd.Foto: Jason Chinnock - CEO Ducati North America, Carl Fogarty and Francesco Milicia - VP Global Sales & After Sales Director Ducati Motor Holding

"In de hele moderne motorgeschiedenis is geen enkele motorfiets zo bepalend geweest als de 916, zowel qua design als qua prestaties. Ik ben ongelooflijk trots om deze exclusieve versie van onze Panigale V4, ter ere van de 25e verjaardag van de 916, te kunnen presenteren", aldus Francesco Milicia tijdens het evenement op Pebble Beach. "We hebben besloten om de motor samen met niemand minder dan "King" Carl Fogarty zelf te presenteren. De presentatie op het Amerikaanse Superbike podium onderstreept onze toewijding aan de Amerikaanse markt, waar zowel motorfietsliefhebbers als verzamelaars het unieke karakter van de Panigale V4 25° Anniversary 916 zeker zullen waarderen".Ducati heeft besloten dit jubileum te vieren door een speciale 916 versie van de Panigale V4 te bouwen. Vandaar de creatie van de Panigale V4 25° Anniversario 916: een unieke limited edition motorfiets van slechts 500 stuks, ontworpen om alle echte Ducatisti de geest van de 916 te laten herleven.

De "25° Anniversario 916" is gebouwd op basis van de Panigale V4 S. Deze is geüpgraded met race-inhoud van de Panigale V4 R, zoals het voorframe, dat is ontworpen volgens de Ducati Corse specificaties. Het uiterlijk van de motorfiets combineert een speciale kleurstelling met gesmede magnesium wielen, een titanium goedgekeurde Akrapovi─Ź uitlaat en een lange lijst van Ducati Performance componenten.

De Panigale V4 25° Anniversario 916 zal vanaf oktober 2019 verkrijgbaar zijn bij de Ducati dealers voor een prijs van 41.900 euro (koh) in België en 47.900 euro (koh) in Nederland.

Je droomDUCATI nog niet gevonden? De beste koop doe je via Motoroccasion.nl.
#ducati #panigale #916 #motorkopen #motoroccasion 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: YAMAHA in 1991 - Europa's eerste Sport-Tour, de FJ, met zijn vloeistofgekoelde 4-takt DOHC parallele 4-cilinder motorblok, droeg dit blok in een taai lateraal frame. Ook werd Yamaha's unieke vibratiereductie gebruikt genaamd Orthogonal Mounting. In deze vorm maakte de motor haar debuut als 1100 cc machine in 1984. Nadat in Europa een grote schare liefhebbers was opgebouwd werd deze opgeschaald naar 1200 cc in 1986. Later, in 1991, werd het type opnieuw uitgebracht onder de naam FJ 1200 A, met eem state-of-the-art ABS (Anti Blokkering Systeem).
© 2000 - 2020 Motoroccasion