Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
14-01-2021
Wat zijn de leukste motorroutes van Nederland? 

Het is nog maar de vraag of we in de zomer van 2021 zonder problemen naar het buitenland kunnen, wat natuurlijk te maken heeft met het coronavirus. Een auto huren Ibiza is daardoor voorlopig nog niet in de planning,  maar wat je al wel kunt doen is het plannen van een vakantie in eigen land. Hierbij kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op je geliefde motor je thuisland te verkennen. Even op pad met het hele gezin? Ga dan een auto huren via EasyTerra. Kies je voor een motorvakantie in Nederland? De onderstaande routes moet je dan zeker volgen!

Elfstedentocht
De Elfstedentocht zul je met name kennen vanwege de wereldberoemde schaatstocht, maar ook wordt er normaal gesproken elk jaar een motortoer georganiseerd met dezelfde route. Deze tocht is ruim 200 kilometer lang, wat je dus eenvoudig in een dag kunt doen op je motor. Natuurlijk wil je dan wel veilig op de fiets zitten, maar vervolgens kun je dan wel genieten van de bekende steden die je gaat zien tijdens de Elfstedentocht. Ook moet je zeker even een uitstapje maken bij één van de prachtige meren die je voorbij komt tijdens deze route, vooral in de zomer om even een duik te nemen.

Peel en Maas
Tijdens deze route wordt De Peel, een stukje Nederland dat nog wel eens vergeten wordt, overgestoken naar de Duitse kant van de Maas. Tijdens de pandemie kan dit nog wel een probleem zijn, houd hier dus rekening mee. Mogelijk heb je bijvoorbeeld dan een negatieve testuitslag nodig om Duitsland in te kunnen. Toch zal dat het zeker waard zijn als je deze mooie motorroute wilt rijden tijdens je motorvakantie door Nederland. Het kronkelende hoogveengebied met aangrenzende steden als Venray en Roermond wordt afgewisseld met de Maasduinen en is heerlijk om op de motor te ontdekken. 

West-Friesland en Noord-Holland
Deze route snijdt als het ware de kop van Noord-Holland af en biedt in elk seizoen een heel ander aanbod aan natuur en omstandigheden. In het voorjaar kom je bijvoorbeeld langs hartstikke veel bollenvelden en oneindig veel windmolens die langs de mooie Schermer liggen, polderwegen en dijken zijn daar maar een paar voorbeelden van. Ook steden als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik voegen veel waarde toe aan deze motorroute, wat je dus heerlijk kunt ontdekken terwijl je onderweg bent op je motor door eigen land.

 De Amstel Botshol en Venen
Deze motorroute door eigen land is in de warmere maanden op zijn mooist dankzij de overvloed aan water, de Veenplassen bij Vinkeveen en natuurlijk de talloze gezellige terrasjes waar je langs zult rijden op je tweewieler. Je kunt dus het beste in de zomer op je motor deze tocht rijden. De typische geur van het platteland, de kronkelende dijken en de vele turfvijvers maken deze tocht zeker de moeite waard om te rijden op je geliefde tweewieler als het zonnetje schijnt. Dat is dus genieten geblazen!

Langs bollenvelden en badplaatsen
Daarnaast kun je ook nog een prachtige route rijden die echt vooral geschikt is voor april tot half mei. Je zult tijdens deze tocht met name genieten van de typische kleuren en geuren van de bollenvelden tussen Vogelzang en Noordwijk. Dit is zelfs zo mooi dat je deze motorvakantie eigenlijk nooit zult vergeten. Tijdens het rijden van deze route zul je door een paar pittoreske plekjes geleid worden, zoals onder andere Bloemendaal en Overveen. De hoogtepunt van deze tocht is daarentegen wel echt de weg die je naar de Noordzee zal leiden. Zo kun je de route bijvoorbeeld eindigen op het strand, wat vooral lekker is als het zonnetje schijnt. 
 

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Ontstekingskaars" betekent: Oude aanduiding voor bougie. Wordt in Vlaanderen nog gebezigd.
© 2000 - 2024 Motoroccasion